leiderschap & advies

Ik ben een pragmatische (interim)manager voor programma- en projectmanagement, interim-management en managementadvies. Ik verricht als zelfstandig interimmanager en adviseur graag opdrachten bij overheden, hoger onderwijsinstellingen, bedrijven of organisaties waar mijn kwaliteiten als ervaren people manager en luisterend adviseur goed tot hun recht kunnen komen. Mijn rol vereist een flexibel schakelen tussen meerdere niveaus waarbij mijn gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen goed van pas komt. De internationale context vereist dat ik verschillende talen gebruik en mijn interculturele vaardigheden inzet. Planning, sturing en strategie behoren tot mijn dagelijkse werkzaamheden, net als kwaliteitsverbetering, het nemen van beslissingen en het verhogen van het werkgenot van mijn medewerkers. Mijn opdrachtgever kan met mij sparren en kan de leiding over het programma, de afdeling of de directie met een gerust hart aan mij overlaten.

Advies kan gaan over zaken zo divers als de professionalisering van bedrijfsprocessen, werken in het Midden-Oosten, aanbestedingen, coaching, subsidieaanvragen en bestuurszaken. Met name de begeleiding en advisering van internationale (onderwijs) projecten waarbij ik de samenwerking, de onderlinge communicatie en de disseminatie van de uitkomsten op een hoger plan kan helpen, zijn projecten waar ik veel plezier aan beleef.

Ook kan je mij benaderen voor het geven van lezingen over het Midden-Oosten, gastcolleges of andere spreekbeurten. Dat doe ik vanuit het Grote Midden Oosten Platform.

Ik voel mij prima thuis in verschillende sectoren – van Rijk tot NGO, van hoger onderwijs tot start-ups – en in de inhoud verdiep ik mij snel – van glasvezel tot curriculumontwikkeling, van Grafische Vormgeving tot duurzaamheid.

Mijn werkwijze is simpel: ik luister heel goed naar de opdrachtgever en naar de mensen waarmee ik werk. Omdat ik snel processen en procedures herken, kan ik mij op de mens concentreren en mensen laten doen waar ze goed in zijn en waar ze van genieten. Want blije medewerkers maken een organisatie gezond. Ik ben dan ook prima inzetbaar als leidinggevende die mensen helpt het beste uit zichzelf te halen en creatief, innovatief en effectief te werken. Ingesleten gewoonten hou ik tegen het licht, “we doen het altijd al zo” stel ik graag ter discussie. Er is niets zo stabiel als verandering, zei Bob Dylan al. En ik help mensen graag om veranderingen te doorstaan.

 

Op LinkedIn vind je een overzicht van al mijn opdrachten en opdrachtgevers.